Acryl nagels worden gevormd door middel van een poeder en vloeistof. Als deze samen komen vindt er een chemische reactie plaatst. Hierdoor ontstaat een kneedbaar bolletje waarmee een kunstnagel kan worden gemodelleerd. Wanneer de acryl is uitgehard en de nagels voldoende dikte hebben, worden de nagels gevijld in de gewenste vorm en lengte. De nagels kunnen met deze techniek worden verlengd, verstevigd en mooi worden versierd. Acrylnagels kunnen worden aangebracht op uw eigen nagels maar ook verlengd worden met tips.

Om de nagels mooi te houden moeten uw nagels na 3 weken worden nabehandeld (opvullen). De “oude” acryl wordt voor ongeveer 80% verwijderd. Hierbij wordt niets van de natuurlijke nagel weg gevijld en deze wordt dus niet beschadigd. De nieuwe lengte van de nagel wordt bepaald en daarna wordt een nieuwe laag acryl aangebracht. Wilt u geen acryl nagels dan kunt u ook kiezen voor gellak.

Is een nabehandeling nodig?

De natuurlijke nagel groeit onder de kunstnagel gewoon door waardoor het nodig is de kunstnagel na te behandelen. Meestal gebeurd dit na drie weken, afhankelijk van de snelheid waarmee je nagels groeien.

Een acrylnagel bevalt me niet. Wat nu?

Dat kan natuurlijk gebeuren. Ga vooral niet zelf proberen de kunstnagel te vewijderen maar laat ze door ons vakkundig verwijderen, zodat uw eigen natuurlijke nagels niet beschadigen.

Zijn acrylnagels stevig?

Ja zeker! Acryl is erg sterk: Omdat de acryl nagels bij ons correct worden aangebracht kunnen ze een lange tijd gedragen worden en zijn deze bovendien robuust.