Gellak Verwijderen | Zo moet je het doen zonder je nagels te beschadigen

gellak verwijderen

Gellak Verwijderen | Zo moet je het doen zonder je nagels te beschadigen

Benodigdheden voor gellak verwijderen

Gellak verwijderen kan op een aantal verschillende manieren. De beste manier is om dit door een proffesionele nagelstyliste te laten doen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een proffesionele nagelvijl, een blokvijl en de beste nagelriemolie. Een andere manier is met aceton en watjes, maar wij raden dit NIET aan. Verderop lees je waarom.

Gellak laten verwijderen door een professional

Als een proffesionele nagelstyliste gellak verwijdert wordt eerst de bovenste laag ( topcoat & kleur ) eraf gehaald. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van de elektrische vijl, maar wees niet bang. Alleen de bovenste laagjes worden verwijderd waardoor je eigen nagels niet beschadigen. Het laatste fijne laagje en restjes wordt er met de hand vanaf gevijld en gepolijst. Doe dit niet thuis! Een professionele nagelstyliste is hiervoor opgeleid en kan dit doen zonder de natuurlijke nagel te beschadigen. Als je dit zelf gaat doen, kunnen je nagels beschadigen.

HOE KUN JE ZELF GELLAK VERWIJDEREN?

Kun je zelf gellak verwijderen? Het antwoord is ja, maar of het verstandig is mag iedereen zelf invullen. Hierboven hebben wij al uitgelegd waarom het beter is om gellak door een proffesional te laten verwijderen maar wat als je plotseling op vakantie gaat en je niet in de salon terecht kunt om je gellak te laten verwijderen? Voor de nood: met deze tips verwijder je thuis je gellak.
1. Week een watje in aceton totdat het goed doordrenkt is.
2. Plaats het doordrenkte watje op de nagel en wikkel er aluminiumfolie omheen om het op zijn plaats te houden. Herhaal deze stap voor elke nagel.
3. Laat de watjes gedurende ongeveer 10-15 minuten op de nagels zitten. Dit helpt de gellak los te maken.

Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de watjes. Gebruik een bokkenpootje of een nagelriemduwer om de gellak van de nagels te schrapen. Wees voorzichtig en doe dit met beleid om beschadiging van de nagels te voorkomen.

Het nadeel om gellak te verwijderen met aceton is dat je huid en nagels extreem uitdrogen. Ze slaan wit uit en hebben een flinke opdonder gehad. Het is zo’n agressief middel dat vele hun vingers voelen kloppen terwijl hun nagels zijn ingewikkeld in de aluminium folie.

De verzorging na gellak verwijderen

Na het verwijderen van gellak hebben je nagels extra aandacht en voeding nodig. Veel mensen maken de fout door synthetische nagelriemoliën te gebruiken die alleen in de huid kunnen trekken en de nagels niet bereiken. Het is cruciaal om een nagelriemolie te kiezen die daadwerkelijk in de nagels kan doordringen om ze diep te hydrateren. Dadi Oil is een natuurlijke nagelriemolie die speciaal is samengesteld om deze behoefte te vervullen. Het unieke aan Dadi Oil is dat het in staat is om door te dringen in de nagels, waardoor ze van binnenuit worden gevoed en versterkt. Dadi oil wint niet voor niets elk jaar weer de eerste prijs als beste nagelriemolie.

Moeten je nagels om de zoveel tijd laten luchten?

Het is een veelvoorkomende misvatting dat nagels moeten “luchten”. Het is een fabel! In werkelijkheid zijn nagels dood weefsel en kunnen ze niet “ademen”. Nagels bestaan uit keratine, een hard eiwit dat geen zuurstof of voedingsstoffen nodig heeft om gezond te blijven. Daarom is het mogelijk om gellak steeds opnieuw aan te laten brengen zonder schade aan de nagels.

Wat wel van essentieel belang is, is het verzorgen van je nagels, zowel met als zonder gellak. Een goede nagelverzorging draagt bij aan de gezondheid en de conditie van je nagels. Het regelmatig gebruik van een natuurlijke nagelriemolie zoals Dadi Oil kan hierbij helpen. het zorg ervoor voor een betere hechting van het product waardoor je langer plezier zult hebben van je mooie nagels.